fat

Лесно решение за коремните мазнини

 Програма за отслабване и редуциране на коремните мазнини

Как да се справим с най-упоритите мазнини в тялото – коремните?

Как да ги контролираме така, че да изглеждаме стройни и атлетични?

 

Основните причини за излишните мазнини в организма и особено в областта на корема са нездравословната храна в големи количества и недостатъчната физическа активност. Важно е да се знае, че не съществува един универсален начин, който ще работи за всички. За да се направи оптимална програма, трябва да се имат предвид фактори като скорост на метаболизма, индивидуална поносимост към храни, структура на тялото, хормонален дисбаланс, ниво на физическа активност, ритъм на живот.

Ето някои от най-ефективните начини за справяне с този не само козметичен, а и здравословен проблем:

Ако нямате индивидуална програма,  най-добрият начин е да следвате диетата на пещерния човек – протеини плюс сезонни плодове и зеленчуци. Храни като млечни продукти, зърнени, рафинирана захар, преработени масла и полуфабрикати не се включват, тъй като не са били познати по това време. Да не забравяме също, че пещерният човек е бил в постоянно движение. Като начало опитайте с бързо ходене!

Ако тренирате интензивно, това може напълно да промени структурата на вашето тяло. Физиологията на организма се подобрява за 72 часа след тренировка. Променят се хранителните ви предпочитания, подобрявя се възстановяването на тъканите, повишава се нивото на метаболизма, ускорява се изгарянето на излишните калории. При нас може да ви бъде изготвена подходяща фитнес програма от кондиционен треньор.

Причини и фактори за натрупването на коремни мазнини: 

• Глюкозо фруктозен сироп и транс-мазнини

Изследванията показват, че тези два продукта  са свързани със сериозни заболявания, като инсулинова резистентност, диабет, метаболитен синдром, коремно затлъстяване.

За да се намали приема на трансмазнини трябва да се избягват опакованите и рафинирани продукти, пържените храни, както и всичко, което включва хидрогенирани мазнини и маргарин. Що се отнася до фруктозата,  намалете концентрираните източници на фруктоза като царевичен сироп, плодова захар, сушени плодове и плодови сокове. Най-добрият начин е да си я осигурите от сезонни плодове. Съобразявайки се дори само с това, ще разрешите голяма част от проблема с коремните мазнини.

• Токсини

Излишните телесни мазнини са и склад за токсини. Ограничете консумацията на алкохол.  Организмът ни го възприема като отрова. Избягвайте пакетирани храни и закуски. Винаги, когато посягате към тях, мислете за токсините, присъстващи под формата на пестициди, химикали, изкуствени подсладители и консерванти. Четете етикетите!

Решението е в биологично чистите продукти. Яжте повече органични плодове и зеленчуци, за да детоксикирате организма си.

• Стрес

Съвременният начин на живот предизвиква напрежение и стрес. Това не винаги може да бъде избегнато. Можем обаче да повлияем върху начина, по който го възприемаме и как да се освободим от него. Едни от най-добрите начини са медитация или дълга разходка сред природата. Спортът и движението също имат успокояващ ефект върху ума и водят до емоционално разтоварване. Има и много други техники, като дълбоко дишане, йога и стречинг, които могат да помогнат. Опитайте се да откриете кои ще работят най-добре за вас. Правете неща, които обичате и ви зареждат.

• Прекомерната консумация на кафе

Кафето без съмнение ни държи активни. В умерени количества, то може да помогне да се намалят мазнините чрез увеличаване на липолизата и термогенезата. Ако обаче прекалявате, това може да доведе до обратен ефект.

• Препоръки

     Яжте бавно и осъзнато. Вашият организъм се нуждае поне от 20 минути, за да сигнализира на мозъка, че е нахранен.

     Яжте повече зеленчуци. Те са най-добрият източник на фибри и ни предпазват от натрупването на излишни мазнини.

     Ежедневно консумирайте разумно количество здравословни мазнини - маслини, зехтин, авокадо, сурови ядки и семена.

     Придържайте се към една балансирана хранителна програма.

 

Не е добра идея да се правят експерименти. Рязкото ограничаване на въглехидратите, например, привежда организма в катаболно състояние, където кортизолът е доминиращ хормон, мускулите се разграждат и резултатът е натрупване на мазнини в областта на корема.

Хранителният режим трябва да е съобразен със здравословното състояние и начина на живот и да бъде изготвен от специалист.

 

Предлагаме бърз старт, видими резултати след две седмици, сътрудничество и подкрепа през целия период.

 

 

 
Design by: Creative Emotion
Copyright 2013: Center Balance