original

       ДА ПРИКЛЮЧИМ С ДИЕТИТЕ

ДИЕТИТЕ СА ВРЕМЕННО РЕШЕНИЕ

Постоянно се появяват нови все по-чудодейни и феноменални диети, които обещават бързо сваляне на килограми и изгаряне на мазнини. Да, може и да се получи, но всичко това е временно. Рано или късно се връщаме към стария режим на хранене и тогава .....

 

КИЛОГРАМИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ

Когато рязко ограничим приема на храна /калории/, това наистина може да доведе до бързо отслабване. Тялото губи основно вода, протеини и гликоген. Организмът включва защитни механизми и резултатът е забавяне на метаболизма. Когато се върнем към предишния начин на хранене, теглото много бързо се възстановява и то натрупвайки основно мазнини – всеизвестният йо-йо ефект. Това често води и до чувство за вина. „В мен е проблемът. Диетата работи, но аз не съм достатъчно сериозен и ангажиран“.

 

ДИЕТИТЕ – СИНОНИМ НА ЛИШЕНИЕ

Различните диети се базират на принципа на ограничаване приема на едни или други жизнено важни хранителни вещества – въглехидрати, мазнини, протеини. Това неминуемо води до нарушаване на баланса в организма и тялото страда. Много често сме без настроение, подтиснати или раздразнителни, макар че сами сме направили този избор.

ГЛАДУВАНЕТО НЕ Е БЕЗОПАСНО

Някои диети са базирани на пълно или частично гладуване. Те могат да помагат, но не са подходящи за всеки организъм - това е стрес, понякога със сериозни здравословини последици. При такива диети е необходима предварителна консултация със специалист.

 

ОМАГЬОСАНИЯТ КРЪГ

Когато храната е непълноценна, дори да сме изяли повече калории от необходимото, тялото продължава да изпитва глад поради недостиг на важни хранителни вещества. Ядем и сме гладни. Цикълът се повтаря отново и отново. Ние напълняваме, а тялото е все така гладно и страда.

 

ОБЪРКАНИЯТ РИТЪМ

Ако се храним нередовно /1 – 2 пъти дневно/, това обърква нормалната физиология на организма. Чувстваме се или напрегнати, или пък апатични. Пием кафе след кафе. Ние се ограничаваме, тялото обаче си иска своето и обикновено вечер сме озверели от глад и ......... тогава нищо не може да ни спре. Връщаме се в изходна точка.

КАКВО ДА НАПРАВИМ?!!

                БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕbalans hranene

 

·         Да осигурим на организма всички необходими вещества за правилнито му функциониране

·         Да се храним често, с малки порции, без драстични лишения и ограничения

·         Да създаваме нови навици, като променяме начина си на живот осъзнато, стъпка по стъпка    

      И добрите резултати идват естествено, без напрежение. 

 

 

       Няма универсална програма. Всеки човек е уникален и хранителният му режим трябва да бъде съобразен с неговата възраст, пол, хормонален статус, хранителна поносимост, физическа активностздравословно състояние. Подходът е строго индивидуален.

За записване на час: 0887 96 27 13

 

 
Design by: Creative Emotion
Copyright 2013: Center Balance